De indrukwekkende line-up van

Wij kunnen ons verheugen op een indrukwekkende line-up van gerenommeerde jazzmusici in deze theaterconcerten. De muzikale leiding is in handen van Harry Happel, de bandleider vande fameuze band Intrioduction, die regelmatig te horen was in Sesjun.

Greetje Kauffeld

Vocals

Greetje Kauffeld is een gelauwerde, internationaal vermaarde zangeres. Vanaf haar 17e start Greetje…

Marjoleine Leene

Vocals

Marjoleine is als jazz zangeres afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium…

Teun Los

Vocals

Teun zingt al zijn hele 17-jarige leven. Al vanaf jonge leeftijd speelt gitaar en heeft hij pianolessen…

Gijs de Later

Trompet

Als jong talent in de voorstelling over Chet Baker, Jazz Legends in Sesjun, zal ook Gijs…

Harry Happel

Vleugel

Harry Happel startte in 1976 zijn eigen jazz trio, Intrioduction. Harry wordt gezien al een pure bevlogen…

Sven Happel

Contrabas

Vanaf zijn 15e raakte Sven Happel geïnteresseerd in de jazzmuziek, wat niet zo gek is met Harry Happel…

Gijs Dijkhuizen

Drums

Gijs Dijkhuizen studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, waarna hij zijn carrière…

Iman Dane

Opnamestudio

Iman Dane is zijn hele werkzame leven actief in de audio-branche en vanaf 1982 als eigenaar…

Greetje Kauffeld – jazz vocalist

Greetje Kauffeld is een gelauwerde, internationaal vermaarde zangeres. Vanaf haar 17e start Greetje haar professionele zangcarrière met een radio-optreden als soliste bij The Skymasters. Hoewel ze nooit in Sesjun heeft gezongen, trad ze wel op met The Skymasters (met o.a. Pim Jacobs als pianist/presentator en naast Greetje ook bekende jazz zangeressen als Rita Reys) in Nick Vollebregt, waar vanuit Sesjun decennia lang werd uitgezonden. Na deelname aan het Nationaal en Eurovisie songfestival vervolgt ze haar carrière in de jazzmuziek. Ze zong onder meer met Toots Thielemans, Svend Asmussen, het Siggi Gerhard Swingtett en wel 16x op het North Sea Jazz Festival. Haar magische stem is beloond met o.a. een Bird award en de Edison Jazz Oeuvreprijs Nederland.
Greetje zal met haar warme stemgeluid en tekstbeleving de ziel van Chet Baker weten te vangen in dit concert.

Marjoleine Leene – jazz vocalist

Marjoleine is als jazz zangeres afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en wordt zeer gewaardeerd door haar collega’s. Vanuit haar bevlogenheid voor de jazz muziek, en haar nieuwsgierigheid naar hoe deze muziek in Nederland een belangrijke plek in het leven van veel mensen heeft veroverd, is zij met liefde dit mooie project gestart. Naast haar prachtige vocale talent, is zij ook theaterconcert-maker, songwriter en vocal coach. Haar vriendschappen met jazzpromotors als Cees Schrama en Harry Happel hebben haar geïnspireerd om deze concertreeks rondom de jazz legends die in Sesjun optraden, te maken. Als geen ander weet zij de juiste mensen om zich heen te verzamelen en kan zij het verhaal vertellen en de prachtige songs van Chet Baker uit de tijd van Sesjun een nieuwe impuls geven!

Teun Los – zanger/gitarist

Teun zingt al zijn hele 17-jarige leven. Al vanaf jonge leeftijd speelt hij gitaar en heeft hij pianolessen gevolgd bij Satish Khoesiaal. In 2017 was Teun te zien op TV, in de liveshow van het programma Jij & ik. Verder treedt hij regelmatig op in kleine venues met zijn band ‘Amazing Grapes’. Deze is vorig jaar gevormd door Teun en een paar vrienden van zijn vooropleiding. Dit jaar hoopt Teun af te studeren aan het vooropleidingstraject voor het conservatorium aan de Dutch School of Popular Music in Amsterdam.
Als zangpupil van Marjoleine Leene heeft hij in de loop der jaren kennis gemaakt met de jazz, wat zijn hart heeft doen opengaan. Het is een grote eer voor Teun om als jong talent te mogen zingen op 25 september tijdens het eerbetoon aan Chet Baker. De eerste van de reeks concerten Jazz Legends in Sesjun.

Gijs de Later – trompettist

Als jong talent in de voorstelling over Chet Baker, Jazz Legends in Sesjun, zal ook Gijs de Later het podium betreden. Gijs is als veelbelovend talent student aan het Junior Jazz College, de jeugdopleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hoewel Gijs oorspronkelijk vanaf zijn 8e de cello bespeelde, ruilde hij deze op zijn 10e in voor de trompet. Dit bleek een goede keuze, zijn liefde voor het instrument en de jazz werd hem bijgebracht door Simon Lutz. Nu hij studeert aan het Junior Jazz College en heeft hij ook al in het buitenland mogen spelen. Samen met de Biggles Big Band is hij op toernee geweest naar Thailand! Met Gijs zijn mooie trompetspel zal het verhaal van Chet Baker en Sesjun ook doorverteld worden aan de jongere generatie!

Harry Happel – pianist

Harry Happel startte in 1976 zijn eigen jazz trio, Intrioduction. Harry wordt gezien al een pure, bevlogen muzikant. Intrioduction kreeg als regelmatige gast in Sesjun veel aandacht in de media. O.a. Willem Duys was een groot bewonderaar van Harry en zijn trio en mede dankzij hem werden ze beroemd van  Brussel tot in Californië.
In 2008 trad Intrioduction op voor de VIP-gasten van een exclusieve botenshow in Madrid, samen met Marjoleine Leene. Hiervoor werd een speciaal album gereleased met songs van Marjoleine. In de loop van de jaren wisselde de bezetting van Intrioduction, maar Harry is altijd de vaste waarde gebleven. En inmiddels speelt zijn zoon Sven ook in het trio, waar Harry enorm trots op is.

Sven Happel – bassist

Vanaf zijn 15e raakte Sven Happel geïnteresseerd in de jazzmuziek, wat niet zo gek is met Harry Happel als vader. Sven heeft toen de piano verruild voor de bas. Vier jaar later studeerde hij Cum Laude af aan het Conservatorium van Rotterdam, waarna hij nog 1 jaar zijn Master heeft gedaan aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Sven heeft gespeeld op jazzfestivals in binnen- en buitenland. Ook heeft hij getourd met o.a. Wouter Hamel, Janne Schra, Ernie Hammes en Benjamin Herman. Niet de minste namen! Hoewel Sven er nooit gespeeld heeft was Sesjun een begrip in huize Happel, de diverse opnames werden regelmatig beluisterd thuis. En als nieuwe generatie van Intrioduction, voelt het voor Sven als een eer om mee te mogen spelen tijdens dit bijzondere concert.

Gijs Dijkhuizen – drummer

Gijs Dijkhuizen studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, waarna hij zijn carrière startte als professioneel drummer. Tijdens zijn eerste studiejaar in Hilversum, woonde hij  in Laren,waar hij wel eens naar Nick Vollebregts jazzcafé ging. Daar heeft hij beroemde musici horen en zien spelen, zoals Illinois Jacquet en een eenmalige revival van de Skymasters, waarin zijn leraar Cees Kranenburg drumde. Gijs is inmiddels zelf een gewild en geliefd muzikant, wat wel blijkt uit het rijtje geweldige muzikanten waarmee hij gewerkt heeft; o.a. het Ruud Jacobs Kwintet, Peter Beets trio, Hans Dulfer, Rita Reys, Michael Brecker, Het Glenn Miller Orchestra. En hij is lid van het Sjoerd Dijkhuizen Quartet waarin hij samen met zijn broer, tenorsaxofonist Sjoerd speelt. De muziek van Art Blakey, Elvin Jones en Philly Joe Jones zijn van grote invloed op hem geweest.

Iman Dane – opnamestudio

Iman Dane (1953, Willemstad) is zijn hele werkzame leven actief in de audio-branche en vanaf 1982 als eigenaar van een Audio Speciaalzaak in Roosendaal.
Door het werken met hoogwaardige weergave-apparatuur en topklasse geluidsdragers (CD, Tape, LP) ontstond de behoefte om zelf muziek op te gaan nemen, hetgeen resulteerde in een tweede bedrijf, n.l. een eigen opnamestudio, waar zowel intern als op locatie hoogwaardige opnamen gemaakt worden.
Zijn uitgangspunt is om puur en authentiek op te nemen, met respect voor de stemmen en instrumenten, zonder te vervallen in het overdreven gebruik van processing apparatuur.