De indrukwekkende line-up van

Deze fantastische musici hebben meegedaan aan onze projecten

Marjoleine Leene

Vocals

Marjoleine is als jazz zangeres afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium…

Bob Wijnen

Vleugel

Bob Wijnen is zeer actief in de jazz- en popscene. Zowel als pianist als componist..

Sven Happel

Contrabas

Vanaf zijn 15e raakte Sven Happel geïnteresseerd in de jazzmuziek, wat niet zo gek is met Harry Happel…

Gijs Dijkhuizen

Drums

Gijs Dijkhuizen studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, waarna hij zijn carrière…

Teun Los

Vocals

Teun zingt al zijn hele 17-jarige leven. Al vanaf jonge leeftijd speelt gitaar en heeft hij pianolessen…

Charlie Philips

Trompet

Charlie Philips begon op haar zevende met trompet spelen in de fanfare, haar liefde voor de jazz…

Iman Dane

Opnamestudio

Iman Dane is zijn hele werkzame leven actief in de audio-branche en vanaf 1982 als eigenaar…

Joep Grotendorst

Saxofoon

24 september in Jazzpodium Artishock (Soest): Joep Grotendorst

Marjoleine Leene – jazz vocalist

Marjoleine is als jazz zangeres afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en wordt zeer gewaardeerd door haar collega’s. Vanuit haar bevlogenheid voor de jazz muziek, en haar nieuwsgierigheid naar hoe deze muziek in Nederland een belangrijke plek in het leven van veel mensen heeft veroverd, is zij met liefde dit mooie project gestart. Naast haar prachtige vocale talent, is zij ook theaterconcert-maker, songwriter en vocal coach. Haar vriendschappen met jazzpromotors als Cees Schrama en Harry Happel hebben haar geïnspireerd om deze concertreeks rondom de jazz legends die in Sesjun optraden, te maken. Als geen ander weet zij de juiste mensen om zich heen te verzamelen en kan zij het verhaal vertellen en de prachtige songs van Chet Baker uit de tijd van Sesjun een nieuwe impuls geven!

Bob Wijnen – pianist

Bob Wijnen is zeer actief in de jazz- en popscene. Zowel als pianist als componist. Zijn visuele beperking weerhield hem er niet van om na zijn vele jazzreizen met diverse bands een cd op te nemen in New York, NYC Unforeseen. De cd kreeg veel lovende recensies. Bob’s Piano Bar (live stream), een intiatief dat hij in maart 2020 startte en 2 jaar lang wekelijks uitzond, werd enorm warm ontvangen. De meest bekeken uitzending kreeg maar liefst 18.000 views. Evenals Chet Baker legt Bob veel gevoel en diepgang in zijn spel en staat hij bekend om zijn elegante en avontuurlijke solos. Een mooie match!

Sven Happel – bassist

Vanaf zijn 15e raakte Sven Happel geïnteresseerd in de jazzmuziek, wat niet zo gek is met een vader als de pianist Harry Happel, die met zijn trio Introduction bekend werd door Tros Sesjun. Sven heeft de piano verruild voor de bas. Vier jaar later studeerde hij Cum Laude af aan het Conservatorium van Rotterdam, waarna hij nog 1 jaar zijn Master heeft gedaan aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Sven heeft gespeeld op jazzfestivals in binnen- en buitenland. Ook heeft hij getourd met o.a. Wouter Hamel, Janne Schra, Ernie Hammes en Benjamin Herman. Niet de minste namen! Hoewel Sven er nooit gespeeld heeft was Sesjun een begrip in huize Happel, de diverse opnames werden regelmatig beluisterd thuis. En als nieuwe generatie van Intrioduction, voelt het voor Sven als een eer om mee te mogen spelen tijdens dit bijzondere concert.

Gijs Dijkhuizen – drummer

Gijs Dijkhuizen studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, waarna hij zijn carrière startte als professioneel drummer. Tijdens zijn eerste studiejaar in Hilversum, woonde hij  in Laren,waar hij wel eens naar Nick Vollebregts jazzcafé ging. Daar heeft hij beroemde musici horen en zien spelen, zoals Illinois Jacquet en een eenmalige revival van de Skymasters, waarin zijn leraar Cees Kranenburg drumde. Gijs is inmiddels zelf een gewild en geliefd muzikant, wat wel blijkt uit het rijtje geweldige muzikanten waarmee hij gewerkt heeft; o.a. het Ruud Jacobs Kwintet, Peter Beets trio, Hans Dulfer, Rita Reys, Michael Brecker, Het Glenn Miller Orchestra. En hij is lid van het Sjoerd Dijkhuizen Quartet waarin hij samen met zijn broer, tenorsaxofonist Sjoerd speelt. De muziek van Art Blakey, Elvin Jones en Philly Joe Jones zijn van grote invloed op hem geweest.

Teun Los – zanger/gitarist

Teun zingt al zijn hele 17-jarige leven. Al vanaf jonge leeftijd speelt hij gitaar en heeft hij pianolessen gevolgd bij Satish Khoesiaal. In 2017 was Teun te zien op TV, in de liveshow van het programma Jij & ik. Verder treedt hij regelmatig op in kleine venues met zijn band ‘Amazing Grapes’. Deze is vorig jaar gevormd door Teun en een paar vrienden van zijn vooropleiding. Dit jaar hoopt Teun af te studeren aan het vooropleidingstraject voor het conservatorium aan de Dutch School of Popular Music in Amsterdam.
Als zangpupil van Marjoleine Leene heeft hij in de loop der jaren kennis gemaakt met de jazz, wat zijn hart heeft doen opengaan. Het is een grote eer voor Teun om als jong talent te mogen zingen op 25 september tijdens het eerbetoon aan Chet Baker. De eerste van de reeks concerten Jazz Legends in Sesjun.

Charlie Philips – trompettist

Charlie Philips begon op haar zevende met trompet spelen in de fanfare van het dorp waar ze opgroeide: Zuiderwoude. Haar liefde voor de jazz ontstond toen ze op de middelbare school terecht kwam in de latin jazz bigband o.l.v. G.J. Brinkhorst. Dit leidde tot haar eigen bandproject Freakuency. Inmiddels studeerde ze aan het Junior Jazz College en trad ze al op in het Bimhuis en Concertgebouw. Met de Jazz Focus Bigband won ze de eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Deze band is deze zomer te horen op het North Sea Jazz Festival. In ons theaterconcert speelt Charlie haar prachtige eigen interpretatie uit van de songs van Chet Baker.

Iman Dane – opnamestudio

Iman Dane (1953, Willemstad) is zijn hele werkzame leven actief in de audio-branche en vanaf 1982 als eigenaar van een Audio Speciaalzaak in Roosendaal.
Door het werken met hoogwaardige weergave-apparatuur en topklasse geluidsdragers (CD, Tape, LP) ontstond de behoefte om zelf muziek op te gaan nemen, hetgeen resulteerde in een tweede bedrijf, n.l. een eigen opnamestudio, waar zowel intern als op locatie hoogwaardige opnamen gemaakt worden.
Zijn uitgangspunt is om puur en authentiek op te nemen, met respect voor de stemmen en instrumenten, zonder te vervallen in het overdreven gebruik van processing apparatuur.

Joep Grotendorst – saxofonist

Joep Grotendorst is 1 van de jonge talenten die al een beroepsopleiding aan het conservatorium van Amsterdam volgen en die mee doen op 24 september. In de vooropleiding Junior Jazz College had hij les van oa Simon Rigter. Dat zijn hart in de jazz ligt is te horen aan zijn bevlogen spel.